Het Mennistenerf

 

Het Mennistenerf is een wooncentrum waar de cliënt centraal staat. De geschiedenis van Het Mennistenerf gaat terug tot de eerste helft van de jaren vijftig. In 1954 kocht de Doopsgezinde Gemeente Zaandam het laatste onbebouwde terrein aan de H. Gerhardstraat om er een bejaardencentrum te bouwen. De Doopsgezinde zusters en broeders werkten op winteravonden bij Verkade en Albert Heijn om met het verdiende geld de bouw te steunen.

Op 25 januari 1962, acht jaar later, opende de commissaris van de Koningin in Noord Holland Het Mennistenerf. Zo’n 20 jaar lang woonden de bewoners tot volle tevredenheid aan de H. Gerhardstraat. Totdat in de jaren 80 duidelijk werd dat het gebouw niet meer aan de eisen van de tijd volde. Zo waren de kamers aan de kleine kant en was er geen eigen douchegelegenheid. Aanvankelijk was het plan om het bestaande Mennistenerf te renoveren, uiteindelijk werd besloten om een nieuw zorgcentrum te bouwen. Om die reden verhuisden de bewoners begin 1991 naar het oude Groenland.

Na ruim twee jaar was het zover en het nieuwe Mennistenerf stond klaar om bewoners en medewerkers te ontvangen. Op 1 april 1993 zaten alle bewoners in hun ruime appartement en vijf maanden later, op 21september 1993 vond de officiële overdracht en opening plaats door de NCHB, de Nederlandse Centrale Huisvesting Bejaarden, nu Vestia Noord Nederland  geheten.

De huidige capaciteit bestaat uit:

  • 2 appartementen voor kort durend verblijf.
  • 1 appartement voor 2 personen.
  • 65 appartementen voor 1 persoon.
  • 24 appartementen voor kleinschalig wonen.

Mevr. A.E. Rensenbrink (directeur - bestuurder)


Agenda