Huishoudelijke hulp

Huishoudelijke ondersteuning nodig?
Als het huishouden u tijdelijk of langdurig te zwaar wordt kunt u bij ons terecht. Een ervaren team staat voor u klaar, we bieden hulp conform de indicatie van de gemeente. Ons huishoudelijke team maakt het voor u mogelijk om langer zelfstandig in uw eigen huis te blijven wonen. U ontvangt van onze medewerkers professionele huishoudelijke zorg. Mocht er onverhoopt schade worden veroorzaakt door één van onze medewerkers dan zijn wij hiervoor verzekerd.

Onze organisatie heeft een privacyreglement, een cliëntenraad en een klachtenprocedure. Informatie hierover kunt u verkrijgen via Wijksteunpunt Dirk Prins.

Wat moet ik doen om in aanmerking te komen?
Om huishoudelijke zorg te kunnen ontvangen heeft u een indicatie nodig. Deze indicatie kunt u aanvragen bij de gemeente op telefoon nummer: 14075. Vervolgens krijgt u aanvraagformulieren toegestuurd. Het aanvraagformulier kunt u ook downloaden van de website van de gemeente Zaanstad: www.zaanstad.nl  Hier kunt u op aangeven dat u hulp wilt ontvangen van Het Mennistenerf / Wijksteunpunt Dirk Prins. Mocht u problemen ondervinden met het invullen van de formulieren, dan kunnen wij u daarbij helpen.

Hoe hoog is de eigen bijdrage?
Iedere cliënt die huishoudelijke hulp ontvangt is een eigen bijdrage verschuldigd. De hoogte van deze eigen bijdrage is inkomensafhankelijk en wordt vastgesteld door het CAK (Centraal Administratie Kantoor). Informatie hierover kunt u opvragen via het gratis telefoonnummer van het CAK: 0800-1925.

Hoe zijn wij te bereiken?
Via telefoonnummer 075-6123262 (Het Mennistenerf) of 075-6310707 (Wijksteunpunt Dirk Prins), dagelijks van 09:00-16:00 uur. Vraagt u naar Jan van Oosten of Thea Bieman. Ook is het mogelijk om bij ons langs te komen. Ons adres is:
Wijksteunpunt Dirk Prins
A.G. Verbeekstraat 35
1501 RM Zaandam


Agenda