OBAZ

Wanneer je ouder, chronisch ziek of gehandicapt bent is het leven niet altijd makkelijk. Of je wilt of niet, sommige dingen lukken gewoon niet meer. Zoals TV-zenders programmeren, een kraanleertje vervangen, een lamp vervangen of kleine tuinklusjes uitvoeren.

Het kan ook zijn dat u een vraag heeft. Of gewoon even met iemand wilt praten en/of leeftijdsgenoten wilt ontmoeten.

Dat kan allemaal. Er zijn in de Zaanstreek tal van vrijwilligers, organisaties en verenigingen die u graag helpen. Maar waar vind je die? Dat blijkt in de praktijk voor veel mensen een moeilijke vraag.

Gelukkig hebben we daar nu iets op gevonden!

Het gemak uit en thuis
Bij het project OBaZ (Onze Buurt aan Zet) krijgen we vele aanvragen, bijvoorbeeld om te helpen een aanvraag in te dienen voor huishoudelijke hulp tot samen de boekenkast opruimen. De hulpvraag moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Het moeten vragen zijn die u ook aan uw buren of familie had kunnen stellen. Wij komen niet als een erkende instantie u zou kunnen helpen. Wel als bijvoorbeeld de schilder komt, dan helpen wij u de kamer aan kant te maken of de spullen af te dekken. U mag alles vragen en samen zoeken wij naar een oplossing.

Wie wij zijn
OBaZ is een initiatief van verzorgingshuis Het Mennistenerf & Wijksteunpunt Dirk Prins en wordt ondersteund door Evean Thuiszorg en stichting Welsaen en is bedoeld voor ouderen, gehandicapten en chronisch zieken in Zaandam-Zuid.


Agenda