Scootmobielpool

Sinds juni 2012 zijn er scootmobielen te leen in Zaanstad. Handig voor als u (tijdelijk) minder goed ter been bent en er toch op uit wilt. Iedereen is vrij deze scootmobielen te gebruiken mits u een identiteitskaart en uw polis van uw WA-verzekering kunt overleggen en er een rijvaardigheidstoets is afgenomen.

Rijvaardigheidstoets
De rijvaardigheidstoets wordt afgenomen door Ergotherapie aan de Zaan. Zij bekijken of het rijden met de scootmobiel lukt. Daarnaast geven ze uitleg over hoe de scootmobiel werkt. Als het rijden u goed afgaat, ontvangt u een certificaat.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden voor de scootmobielpool bij Woonzorgcentrum Pennemes, woonzorgcentrum Het Mennistenerf of zorgcentrum Evean Rosariumhorst. Zij plannen voor u een rijvaardigheidstoets in en u levert een eenmalige eigen bijdrage van € 20.-. Na het behalen van uw rijvaardigheidsbewijs, kunt u zich via de receptie inschrijven voor de scootmobielpool en kunt u ook dagelijks een scootmobiel reserveren. Het gebruik is gratis.

Meer uitleenpunten
Voorlopig zijn er op 3 locaties scootmobielen en rolstoelen beschikbaar gesteld door de gemeente. Mocht de pool een succes zijn, dan is de kans groot dat de pool blijft bestaan en zelfs wordt uitgebreid.

Voor het lenen van een scootmobiel kunt u terecht bij:
Zorgcentrum Het Mennistenerf (Zaandam Zuid): 075-6123262
Stichting Hervormd Pennemes (Rosmolenwijk): 075-6504110
Zorgcentrum Evean Rosariumhorst (Krommenie): 075-6216251

Onderhoud en reparatie
Onderhoud, reparatie en het opladen van de scootmobielen wordt verzorgd door een vrijwilliger, zodat u altijd een goed werkende scootmobiel uitgeleend krijgt. Aarzel dus niet en meldt u aan!


Agenda