Thuiszorg informatie

Zorg of hulp nodig?
Als u hulp of ondersteuning nodig heeft bij de persoonlijke verzorging en/of verpleging, dan staat het ervaren thuiszorgteam van Wijksteunpunt Dirk Prins / Het Mennistenerf voor u klaar. Ons thuiszorgteam maakt het voor u mogelijk om langer zelfstandig in uw eigen huis te blijven wonen. U ontvangt van onze medewerkers professionele hulp, conform de voor u afgegeven indicatie voor zorg.

Hoe komt u in aanmerking?
Om voor persoonlijke verzorging en/of verpleging in aanmerking te komen, heeft u een indicatie nodig. Deze indicatie kunt u aanvragen bij het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg), maar wij kunnen dat ook voor u doen. Als u al wel een indicatie heeft, regelen wij direct de zorg die nodig is.

Hoe hoog is de eigen bijdrage?
Iedere cliënt die persoonlijke verzorging of verpleging ontvangt is een eigen bijdrage verschuldigd. De hoogte van deze eigen bijdrage is inkomensafhankelijk en wordt vastgesteld door het CAK (Centraal Administratie Kantoor). Informatie hierover kunt u opvragen via het gratis telefoonnummer van het CAK: 0800-1925. In het Wijksteunpunt zijn folders van het CAK op te vragen.

Hoe zijn wij te bereiken?
Via telefoonnummer 075-6310707 (Wijksteunpunt Dirk Prins), dagelijks van 09:00-16:00 uur. Vraagt u naar Marga Visser, Mirelle van der Meer of Jan van Oosten. Het is ook mogelijk om bij ons langs te komen, adres gegevens vind u hier.

U bent van harte welkom!


Agenda