Wijkpas

Wat is de Wijkpas?
Elk mens kan op een bepaald moment op een punt komen waarop hij/zij hulp nodig heeft. Met de Wijkpas kunt u via een simpel telefoontje deze hulp krijgen. Op deze manier willen we er aan bijdragen dat ouderen, mensen met een functiebeperking en chronisch zieken, zelfstandig kunnen blijven wonen en volwaardig blijven meedoen in de samenleving. De Wijkpas biedt inwoners van Zaandam-Zuid en omstreken praktische diensten (klusjes, boodschappen etc.) en persoonlijke ondersteuning, uitgevoerd door vrijwilligers en professionals, daarbij ondersteund door een beroepskracht.

Diensten
Als abonnee van de Wijkpas kunt u gebruik maken van onze vrijwilligers om kleine klusjes voor u op te knappen. Ook kunt u tegen gereduceerd tarief gebruik maken van professionals die verbonden zijn aan onze organisatie (kapper, pedicure, kledingherstel, klusdienst).

Beroepskracht
Uw Wijkpas consulent kent de weg, zowel op het gebied van zorg, wonen en welzijn. Er wordt samen met u bekeken wat u nodig heeft en welke hulp of ondersteuning het beste bij u past.

Onze organisatie
De Wijkpas is een initiatief van zorgcentrum Het Mennistenerf en Wijksteunpunt Dirk Prins.

Informatie
Naar aanleiding van uw aanmelding komt een vrijwilliger bij u langs om de mogelijkheden te bespreken. U krijgt dan tevens u een boekje met uitgebreide informatie over ons dienstenpakket. Tevens krijgt u twee keer per jaar een nieuwsbrief per post, met daarin ontwikkelingen die plaats vinden in en om zorgcentrum Het Mennistenerf en Wijksteunpunt Dirk Prins.

Kosten
Om gebruik te maken van de Wijkpas dient u lid te worden. U kunt er voor kiezen om per zes maanden (€7,50) of per jaar (€15,00) te betalen per automatische incasso. Dit is de enige betaalmogelijkheid.

Identificatie medewerkers
Al onze vrijwilligers beschikken over een speciale identificatiepas. Als zij bij u aan huis komen kunnen zij zich legitimeren.

Aanvragen wijkpas
Antwoordformulier WijkpasIs uw intresse gewekt? U kunt via de bijzijnde knop het antwoordformulier downloaden en opsturen, wij nemen uw aanvraag dan in behandeling.

Meer informatie?
Wilt u meer informatie neem dan contact met ons op via de receptie. Hier kunt u onze contactgegevens vinden.


Agenda