Zorg en alarmering

Het Mennistenerf & Wijksteunpunt Dirk Prins verzorgen de alarmering & opvolging voor Zaandam-Zuid. Het Mennistenerf & Wijksteunpunt Dirk Prins biedt u de twee volgende vormen van alarmering aan:

1. Sociale opvolging
Indien u niet geïndiceerd bent voor alarmering maar u heeft hieraan wel behoefte, dan kunt u deze dienst via Het Mennistenerf & Wijksteunpunt Dirk Prins inhuren. U doet dit door een abonnement op Alarmering te nemen. Heeft u hulp nodig, dan alarmeert u. Er komt een verzorgende naar u toe. Achteraf ontvangt u een nota voor de geleverde dienst (minimaal een half uur). Aan het abonnement zijn kosten verbonden, evenals aan de alarmering. Het alarmeringsapparaat dient u zelf aan te vragen maar wij geven u graag advies. Vaak komt de huur van het apparaat in aanmerking voor vergoeding via uw zorgverzekeraar.

2. Alarmering via uw indicatie
Wanneer er een verzorgende naar aanleiding van een alarmering naar u toekomt, wordt deze tijd weggeschreven binnen uw indicatie. Meestal merkt u hier niets van omdat deze tijden vaak vallen binnen uw vastgestelde budget aan zorg. Het apparaat dient u zelf aan te vragen maar wij kunnen u daarbij wel adviseren en eventueel samen met u de aanvraag indienen. Vaak komt de huur van het apparaat in aanmerking voor vergoeding via uw zorgverzekeraar.

Heeft u interesse?
Als u geïnteresseerd bent in alarmering & opvolging via Het Mennistenerf & Wijksteunpunt Dirk Prins, neem dan contact met ons op! Onze contactgegevens zijn hier te vinden.


Agenda